Prohledat tento blog

neděle 23. dubna 2017

ŠPENÁTOVÉ KARBANÁTKY

Karbanátky z mletého masa jsem vždycky milovala. Pěkně naducané a smažené na oleji. Taky jsem podle toho vypadala :) Teď, kdy je mým cílem vyrýsovaná postava, musím hledat alternativu, po které nebudu mít výčitky svědomí a přesto si pochutnám. Tady je zdravá alternativa na karbanátky, plná bílkovin a přesně zapadne do fitness jídelníčku.

Ingredience na osm špenátových karbanátků


půlka pytle špenátu
1 pórek
1 stroužek česneku
3 bílky
1 žloutek
špetka soli
1 šmakoun (pokud nemáte šmakouna, dejte bílků osm)
koření (provensálské, majoránka, oregáno - to které máte po ruce a chutná vám)

Příprava

Do mísy dejte nasekané lísky špenátu a na kolečka nakrájený pórek. Přidejte bílky a žloutek, prolisovaný stroužek česneku, koření, sůl a nastrouhaného šmakouna. Já použila mexickou příchuť, ale můžete jinou oblíbenou, kromě těch sladkých :)
Vše lehce promixujte, aby karbanátky držely pohromadě a měly tvar jako na fotce.

Takto připravené karbanátky určitě nebudeme smažit, ale dáme je na plech pokrytý pečícím papírem. Dejte na dvacet minut do trouby při teplotě 170 stupňů.
Špenátové karbanátky můžete sníst jen tak, ale jestli milujete lososa, nemůžete si přát lepší a zdravější variantu.





Dobrou chuť

Žádné komentáře:

Okomentovat