Prohledat tento blog

pondělí 1. května 2017

QUINOA NA STOLE

Po chia semínkách další novinka v mém jídelníčku. Zvolila jsem černou quinou, která je nejkřupavější a připravila si veganský salát, který by mě měl zasytit na několik hodin. Protože jsem včera měla volný den, návrat k fitness jídelníčku začínám novinkou. 
Salát je moc dobrý a obsahuje klasicky vše, co potřebujete na vydatný, a přesto dietní oběd.



Ingredience


1 hrst quinoa semínek
1 hrst mandlí
5 nakrájených černých oliv
1 lžíce kukuřice
1 lžíce hrášku
1 nožička řapíkatého celeru
trochu brokolice
půlka cihly uzeného tofu
sůl, pepř, indické koření
1 stroužek česneku
půlka cibule
2 rajčata

Příprava


Quinoa semínka propláchněte a dejte na 20 minut vařit ve vodě v poměru 1:2 (quinoa:voda). Olivy přepulte, tofu nakrájejte na kostičky a oboje dejte do misky. Přidejte k nim mandle. Ostatní přísady nakrájete a dejte na pánev s kapkou slunečnicového oleje. Restujte cca 5 minut. Přidejte sůl, pepř, koření a zamíchejte. Sundejte z plamene. Hotovou quinou sceďte a přidejte na pánev. Vše promíchejte a vložte do misky, kde jsou olivy, tofu a mandle. Nepotřebujete ještě trochu dokořenit? V tom případě přeji dobrou chuť.



Žádné komentáře:

Okomentovat