Prohledat tento blog

středa 31. května 2017

ZDRAVÉ TYČINKY


Mezitím co píšu recept na ovesnou dobrotu, mi na stole chladne voňavý plech. Dnes si totiž připravuji snídani a svačinu na zítra. Co nesním, nechám v lednici na další dny.
Pusťte se do zdravého pochutnání také. Potřebujete několik surovin a opět to nebude velká námaha.



Ingredience


  • hrnek ovesných vloček
  • hrnek žitných vloček
  • půl hrnku sušených švestek 
  • půl hrnku rozinek
  • směs namíchaných semínek (já vybrala semínkovou směs s Goji)
  • dva banány
  • lžička skořice
  • špetka soli
  • 60ml slunečnicového oleje
  • hrnek nasekaných mandlí
  • tři lžíce medu

Postup


Troubu předehřejte na 180 stupňů. Plech vyložte pečicím papírem a nasypte na něj vločky a oříšky, které následně v troubě zapečte na deset minut. Zatím si nasekejte ořechy, švestky a rozinky. Pak je vložte do misky. Následně přidejte ingredience z trouby a chvíli počkejte až vše vychladne. Pečicí papír nevyhazujte, ještě ho budete potřebovat. Směs v misce zaprašte skořicí, přidejte sůl, olej a med. Banán v rukách rozmačkejte na kaši a přidejte k ostatnímu. Vše smíchejte a vložte opět na plech s papírem. Hroudu rozprostřete a dobře přimáčkněte k papíru. Velikost udusané směsi by měla mít zhruba pět centimetrů, zvolte zkrátka výšku správné tyčinky. Můj plech je moc velký, takže mi stačila půlka.


Plech pak vložte opět do trouby, aby se při teplotě 180 stupňů za 30 minut vytáhlo zdravé kouzlo. Troubu ale průběžně choďte kontrolovat. Každá si peče po svém, tak ať pak nebrečíte nad černým odpadem ;) 
Až výtvor vychladne, nakrájejte hmotu na tyčinky. Co nesníte hned, můžete, jak píšu v úvodu, uchovat v uzavíratelné nádobě v chladničce na později.



Dobrou chuť


Žádné komentáře:

Okomentovat